Spring naar content

Ben je op zoek naar hulp voor jezelf of een ander?

Iedereen kan iets overkomen op straat of tijdens het uitgaan. Heb jij (seksueel) geweld, straatintimidatie of onveiligheid ervaren? Of vermoed je dat iemand iets heeft meegemaakt? Er zijn plekken waar je voor hulp terecht kunt. Mensen die te maken krijgen met (seksueel) geweld voelen zich vaak naar of boos. Blijf er niet alleen mee rondlopen. Er staat hulp voor je klaar. 

Heb je direct hulp nodig?

  • Dan kan je altijd 112 bellen en de politie inschakelen. Je kan ook met de politie praten zonder meteen aangifte te doen. 
  • Ook zijn er verschillende locaties van Centrum Seksueel Geweld, waar je dag en nacht terecht kunt voor hulp als je een aanranding of verkrachting hebt meegemaakt. De artsen, verpleegkundigen, politie en hulpverleners werken samen om jou de zorg te geven die je nodig hebt. Het algemene telefoonnummer 0800-0188 is 24/7 gratis bereikbaar. Je kunt ook bij ze terecht voor iets dat al langer geleden is gebeurd.

Ben je een omstander?

Zie of hoor je iets gebeuren? Spreek, als het veilig is voor jezelf, die persoon aan, en bied steun en hulp aan het (potentiƫle) slachtoffer. Je kunt ook proberen andere omstanders erbij te betrekken. Voel je je niet veilig genoeg om dit te doen? Bel de politie (112) of spreek een handhaver of een beveiliger aan.

Deel via: