Spring naar content

Wat kan je doen tegen online (seksuele) intimidatie?

Steeds meer mensen krijgen te maken met online (seksuele) intimidatie. Vooral jonge vrouwen en biseksuele vrouwen hebben hiermee te maken, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek. Wat kan je doen tegen online seksuele intimidatie? In dit bericht hebben we enkele tools verzameld.

Jongeren die zich op sociale media uitspreken over bepaalde kwesties kunnen soms te maken krijgen met negatieve gevolgen zoals intimidatie en haat. Wat kunnen jongeren doen als ze dit meemaken en wat is hierbij belangrijk? Bekijk de toolkit om met cybergeweld om te gaan van feminist en journalist Milou Deelen, die zelf regelmatig online intimidatie meemaakt.

Wat is sexting en hoe kan je de e kans op online seksuele grensoverschrijding verminderen? Bekijk de Checklist Sexting van Rutgers, speciaal voor professionals in het onderwijs, zorg en hulpverlening.

En wil je meer weten over shame sexting, specifiek als het gaat om meisjes met een Turkse, Marokkaanse of Hindoestaanse achtergrond? Bekijk dan deze toolkit van Kennisplatform Integratie en Samenleving.

Omdat (seksueel) grensoverschrijdend gedrag veel schade kan aanrichten is het belangrijk om een goed gesprek te hebben over seksuele wensen en grenzen. Hoe doe je dat op een positieve manier? Bekijk de tips van Act4Respect. En hoe kunnen professionals ervoor zorgen dat er bij de aanpak van (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag rekening wordt gehouden met gender, zodat interventies effectiever kunnen zijn? Lees de tips over gendersensitief werken.

Foto door Uriel Mont via Pexels

Deel via: