Spring naar content

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in het lhbti+ uitgaansleven

Seksueel grensoverschrijdend gedrag staat de laatste tijd hoog op de politieke agenda. En terecht. De impact en de gevolgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn enorm. Uit onderzoek blijkt dat lhbti+ personen vaker slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Movisie maakte een podcast over dit thema.

Plegers zijn vaak bekenden, bijvoorbeeld een (ex-partner) of bekende uit het uitgaansleven. Verbeteringen in het lhbti+ uitgaansleven kunnen daarom positief bijdragen aan de preventie van seksueel geweld en onveiligheid.

In de podcastaflevering van Movisie gaat Simon Timmerman in gesprek met verschillende gasten over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen lhbti+ netwerken en het uitgaansleven. Te gast zijn Joey Woudstra, werkzaam bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid in Amsterdam en Daan Walder, organisator van queer feesten in het Nijmeegse uitgaansleven. Ook onderzoeker Huiselijk en seksueel geweld Nelleke Westerveld schuift aan. Samen bespreken ze cijfers en huidige ontwikkelingen rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag, ervaringen van de gasten en kijken ze naar praktijkgerichte oplossingen. Ook geven ze antwoord op een belangrijke vraag van Thomas Garrod-Pullar, directeur van Stichting MenAsWell; een stichting voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld.

Deel via: