Spring naar content

11 april: Europese Expertmeeting straatintimidatie

5 maart 2024

In dit internationale, interactieve leerevenement onderzoekt Emancipator de werking van straatintimidatie, hoe mannen en jongens onderdeel kunnen worden van de oplossing, en waarom we zouden moeten werken aan het transformeren van mannelijkheid voor geweldpreventie. Dit evenement is de slotconferentie van het internationale EquAlley-project, een Erasmus+-project.

We presenteren de EquAlley-toolbox en laten zien hoe de idee├źn en oefeningen uit deze nieuwe toolbox gebruikt kunnen worden in het werk met jongeren of welke doelgroep dan ook.

Jens van Tricht, auteur van Why Feminism is Good For Men en oprichter en directeur van Emancipator is keynote speaker. Hij spreekt over mannelijkheid en het betrekken van mannen als onderdeel van de oplossing. Daarnaast is er een paneldiscussie met internationale partners en vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties, waaronder onze partner Fairspace, en gemeenten die werken aan het betrekken van mannen en jongens bij het voorkomen van straatintimidatie. Zowel tijdens als na het programma is er voldoende tijd om met andere deelnemers te praten en te horen over hun ervaringen in het veld. Het programma is in het Engels.

Deel via: