Spring naar content

Webinar Preventie van seksueel geweld in de gemeente

De aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag groeit. Bij burgers, bij organisaties en bij de landelijke en lokale overheid. Verschillende gemeenten zetten zich in om seksueel grensoverschrijdend gedrag aan te pakken in hun gemeente.

Juist gemeenten kunnen veel invloed hebben op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Speciaal voor gemeenten heeft Kenniscentrum Rutgers een 8-puntenplan gemaakt voor betere preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit plan gaat in op effectieve preventie en hoe gemeenten hierop kunnen inzetten.

Om gemeenten hierin te helpen organiseert Rutgers, samen met Regioplan een webinar voor raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

In dit Webinar zal het 8-puntenplan voor de preventie van seksueel geweld nader toegelicht worden. Zoals: hoe weet je wat speelt in jouw gemeente? Hoe kom je tot haalbare en ambitieuze doelen en een plan van aanpak? En hoe betrek je de diverse stakeholders? Tijdens de webinar zal Regioplan hun ondersteuningsaanbod presenteren. Wat kunnen zij gemeenten bieden die hiermee aan de slag willen? Ook is er ruimte voor vragen vanuit de deelnemers.

De webinar vind plaats op dinsdag 21 juni van 10:00-11:15 uur.

Voor wie: raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Wil je deze webinar ook bijwonen? Meld je hier aan

Deel via: