Spring naar content

Orange the World

Vandaag is het 25 november 2020, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Vandaag start ook de campagne Orange the World, in het kader van 16 dagen van activisme tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne duurt 16 dagen, tot aan 10 december, de internationale dag voor de mensenrechten.

Het belangrijkste boodschap van deze campagne? Geweld tegen vrouwen is onacceptabel en moet stoppen! Dit jaar ligt de focus van de campagne in Nederland op het belang van het melden van geweld: ‘Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd’. Via een petitie wordt de overheid opgeroepen om laagdrempelig melden mogelijk te maken, voor elke vrouw en voor elk soort geweld. De landelijke overheid staat volledig achter deze boodschap, de landelijke aftrap met een live webinair vanuit Arnhem, met bijdragen van minister Ingrid van Engelshoven van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), minister Sigrid Kaag van het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem.

Verschillende gemeenten steunen de campagne door gebouwen of herkenningspunten in de openbare ruimte oranje te belichten. De Amsterdamtoren, het Haagse Stadhuis, de Sassenpoort in Zwolle, de Euromast in Rotterdam, de Grote Kerk van Breda en nog vele andere objecten in meer dan 200 gemeenten en 8 provincies kleuren oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer dan 100 landen zeggen samen nee tegen geweld tegen vrouwen en doen mee aan Orange the World.  

Deel via: