Spring naar content

KennisAtelier Veiligheid en Melden

Seksueel grensoverschrijdend gedrag kan overal plaatsvinden. Het is van belang dat personen die hier melding van willen maken, weten of en waar dit kan. In het kader hiervan organiseert de Veilige Steden in samenwerking met Movisie (Regenboogsteden) een kennisatelier om gemeenten en andere belangstellenden te informeren en te helpen bij hun keuzes omtrent melden en meldpunten. 

Bij de gemeenten die meedoen aan de programma’s Regenboogsteden en Veilige Steden, staat veiligheid van lhbti+ personen en meisjes en vrouwen hoog op de agenda. Verschillende gemeenten zijn geïnteresseerd in het opzetten van een meldpunt. Ook zijn diverse gemeenten die al een meldpunt hebben bezig met het voeren van campagnes om de meldingsbereidheid te vergroten. In het kennisatelier van 16 juni bespreken we veiligheid in de openbare ruimte, meldingen van onveilige incidenten en hoe gemeenten hier meer zicht op kunnen krijgen.

In dit KennisAtelier worden de volgende thema’s besproken:

  • de verschillende doelen die met meldpunten bereikt kunnen worden;
  • de verschillende manieren waarop je het melden kunt organiseren;
  • praktijkvoorbeelden hoe dit vormgegeven wordt bij meldpunten in gemeenten; 
  • en de aandachtspunten en tips om gemeenten te helpen in de afweging bij het maken van keuzes rondom melden.

Datum en tijd

16 juni 2022
15.00 – 16.30 uur

Voor wie: deze sessie is voor gemeenten die geïnteresseerd zijn in het vergroten van de veiligheid en de werking van meldpunten met betrekking tot seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Let op: Wilt u het kennisatelier bijwonen? Dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de bijeenkomst.

Deel via: